Un bărbat a rămas fără un miliard de ruble de pe conturile unei bănci. Cine e acţionarul-cheie al băncii

La Moscova, un client al băncii „Peresvet”, al cărui acţionar-cheie este Biserica Ortodoxă  Rusă, a anunţat despre dispariţia unui miliard de ruble de pe conturile sale. Banii, care erau depozitaţi în ruble, dolari şi euro, au dispărut fătă urmă.

Life.ru scrie că bărbatul avea în conturi 10 milioane de dolari şi 6 milioane de euro. Frauda s-a descoperit atunci, când bărbatul a vrut să ridice o anumită sumă din economiile depozitate în instituţia financiară. Acesta a depus o plângere la Poliţie.

Milionarul le-a povestit oamenilor legii că şi-a deschis cont în banca „Peresvet” în anul 2015. În 2017, acesta a dorit să folosească o parte din sumă, dar a constatat că cineva i-a golit conturile.

Bărbatul jefuit a declarat Poliţiei că bănuieşte că în fraudă sunt implicaţi angajaţii băncii.

Poliţiştii au pornit dosar penal, iar primele constatări arată că au fost falsificate mai multe documente şi ordinul de încasare în numerar a banilor.

Banca ortodoxă „Peresvet” se implică activ în acţiuni de caritate şi de dezvoltare spirituală în Rusia. Life.ru scrie că în ultimul timp, aaceasta început să aibă faima de „bancă problematică”, după ce a avut probleme cu plata de credite.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.