Liviu Dragnea, criticat dur de liderul PSD Iași: E nevoie de o altă conducere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a declarat duminică, la Digi 24, că nu este mulţumit de felul în care Liviu Dragnea conduce partidul, fiind nevoie de un alt leadership şi de o schimbare în managementul politic, în condiţiile în care Dragnea a pus partidul în pericol prin acţiunile sale din ultima vreme.

Chestionat dacă este mulţumit de felul cum Liviu Dragnea conduce partidul, primarul din Iaşi a răspuns negativ, acesta fiind şi motivul pentru care „nu înghite” lucrurile ca atare.

”Sincer? Nu. Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut şi aş fi înghiţit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership şi e nevoie de o schimbare în managementul politic”, a precizat vicepreşedintele PSD.

Întrebat în continuare dacă vrea schimbarea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, Mihai Chirica a spus: „A fost un bun lider de partid pentru că PSD a ajuns câştigător cu unele dintre cele mai mari rezultate pe care le-a obţinut din 92 încoace, lucru care nu poate fi şters, nu poate fi curăţat şi nu poate fi trecut cu vederea. Dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Am spus, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă sau cel puţin nu mai e valabilă în această fază a democraţiei româneşti. Oamenii nu mai gândesc la fel”.

Social-democratul a susţinut că „este nevoie de o comunicare”, iar „nu toate faptele rele îi pot fi ataşate domnului Dragnea, în condiţiile în care oamenii din jurul domnului Dragnea nu pot fi de cea mai bună calitate”.

Chestionat dacă i-a spus lui Liviu Dragnea că nu este de acord cu propunea lui Sevil Shhaideh pentru postul de premier, Mihai Chirica a susţinut că „nu poţi să te duci într-un război şi să fi întotdeauna surprins de decizia generalului”. „Eu cred că o structură solidă, chiar de management politic pleacă şi dintr-un act de încredere. Nu poţi să e duci într-un război şi să fi întotdeauna surprins de decizia generalului”, a subiniat primarul Iaşiului.

Întrebat în continuare dacă l-a deranjat că a aflat despre propunerea lui Sevil Shhaideh după anunţul de la Cotroceni, vicepreşedintele PSD a răspuns afirmativ.

„Da, a fost o chestiune asumată de preşedintele Dragnea care a stârnit şi în interiorul organizaţiilor, mai ales la noi în Moldova. Suntem o regiune care este conectată şi lângă Biserica Ortodoxă pentru că este tradiţional. Ortodoxismul acolo îşi are sâmburele la nivelul României. A creat un val de nemulţumire”, a răspuns el.

Primarul a mai spus că viitorul lui Liviu Dragnea la conducerea PSD depinde „foarte mult de pasul următor” pe care îl va face.

„Discutam cu colegii mei de partid despre viitorul preşedintelui Dragnea. Acum lucrurile stau într-o manieră total diferită, depinde foarte mult de dumnealui. De la noi există în continuare un cec în alb în ceea ce priveşte continuarea relaţiei la vârf a domnului Dragnea, dar depinde foarte mult de pasul următor al dumnealui, dacă apare acea deschidere pe care o sperăm în ceea ce priveşte posibilitatea de a comunica, de a avea o reprezentare echilibrată în tot actul de decizie”, a completat edilul.

De asemenea, întrebat dacă ar fi necesar un Congres extraordinar în PSD în care Liviu Dragnea să ceară un vot de încredere, Mihai Chirica a spus că în momentul de faţă nu se impune un astfel de demers.

„Nu acum, va fi necesar, dar nu cred că acum. Încă valul de emoţie este în stradă, încă nu avem un ministru al Justiţiei pus pe post, acceptat şi cu jurământul dat faţă de Guvern şi ţară. Încă nu ştim care sunt consecinţele OUG 14, nu a trecut prin Parlament”, a completat vicepreşedintele PSD.

Întrebat în continuare când va vedea util un astfel de Congres extraordinar, Mihai Chirica a spus că în momentul în care „se liniştesc apele”, probabil în vara acestui an.

„În momentul în care se liniştesc apele, în sensul să spunem emoţional. Până în vară. Cred că poate fi pusă în discuţie şi perioada de vară. Cred că o lămurire a lucrurilor ar trebui făcută (…). Să lămurim această chestiune în Biroul Permanent Naţional, să ne ducem în Comitetul Executiv Naţional şi să spunem ce avem de spus şi dacă de acolo se naşte ideea unui Congres la nivel naţional, să o propunem şi să îi facem şi o temă”, a răspuns primarul.

În încheiere, întrebat ce mesaj i-ar transmite lui Liviu Dragnea, Mihai Chirica a afirmat: „I-aş spune: domnule preşedinte, România este o Românie nouă. E nevoie de deschidere, de un nou leadership şi de un management politic ataşat conceptelor europene. Dacă riscăm să ne întoarcem în timp, riscăm să distrugem această formaţiune politică”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...