Unui moldovean i s-a interzis accesul în Ucraina pe un termen de trei ani: Avea 25 de panglici sf. Gheorghe

Un moldovean s-a ales cu interdicţia de a intra în Ucraina pe o perioadă de trei ani, după ce în timpul controlului la frontieră în maşina acestuia poliţiştii de frontieră au găsit 25 de panglici sf. Gherghe.

Poliţiştii au catalogat panglicile drept obiecte cu caracter  propagandistic şi l-au obligat pe moldovean să facă cale întoarsă.

Cazul a avut loc la punctul de trecere a frontierei ”Mămăliga-rutier” duminică,12 februarie.

Potrivit Poliţiei de Frontieră din Ucraina, moldoveanul ducea 25 de panglici sf. Gheorghe în salonul automobilului său Dacia Logan. Tot acolo a fost găsită şi o lanternă în care era montat un electroşoc.

Bărbatul le-a explicat grănicerilor ucraineni că panglicile i-au fost dăruite în Federaţia Rusă, la un eveniment tematic, iar el le-a uitat să le scoată din maşină.

Grănicerii au informat despre acest caz organele de drept din regiunea Cernăuţi.

Moldoveanului i s-a interzis intrarea în Ucraina pe un termen de trei ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.