Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele Iranului: Vom examina posibilitatea deschiderii ambasadelor în statele noastre

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu omologul său Iranian, Hassan Rohani, în cadrul căreia cei doi şefi de stat au făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale dintre state și posibilitățile de dezvoltare a acestora.

Într-un mesaj plasat pe pagina sa de Faceebook, Igor Dodon a menţionat că în cadrul  întrevederii s-a convenit examinarea posibilităţii deschiderii ambasadelor în cele două state.

De asemenea, Igor Dodon a precizat că Moldova şi Iranul şi-ar putea intensifica relaţiile în domeniul agriculturii şi energeticii.

“Sunt mai multe sectoare de perspectivă, cum ar fi agricultura – doar populația Iranului numără peste 80 mln. de cetățeni. De asemenea sectorul energetic (Moldova pe ambele maluri ale Nistrului consumă anual 2,8-3 mlrd. metri cubi de gaze, pe cînd Iranul zilnic produce aproape 1 mlrd. de metri cubi de gaze).

Am convenit să examinăm posibilitatea deschiderii ambasadelor în statele noastre”, a scris preşedintele Igor Dodon.

Precizăm: Igor Dodon a participat la Teheran, în calitatea sa de președinte al Federației Moldovenești de Șah, la deschiderea campionatului mondial de șah (femei).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.