Lista celor mai împrumutate cărți din bibliotecile britanice în sezonul editorial 2015 – 2016

book
Foto: Photo Credit: stocksnap.io

CNN a realizat o listă a celor mai împrumutate cărți, dar și a celor mai citiți autori din bibliotecile britanice. Potrivit topului realizat, romanul „Fata din tren” („The Girl on the Train”), un bestseller al scriitoarei Paula Hawkins, a fost cel mai împrumutat volum din bibliotecile din Marea Britanie în sezonul editorial 2015 – 2016.

Această carte, un thriller psihologic, a fost împrumutată de 72.827 de ori în bibliotecile britanice în perioada 1 iulie 2015 – 1 iulie 2016. Acest fapt înseamnă că aproximativ 200 de copii ale acestui volum au fost împrumutate în fiecare zi în perioada menţionată. Cartea „The Girl on the Train” s-a vândut în peste 15 milioane de copii pe plan mondial şi a stat la baza realizării unui film omonim, lansat în 2016.

 

Photo Credit: CNN
Photo Credit: CNN

Pe locurile al doilea şi al treilea în topul celor mai împrumutate cărţi din bibliotecile britanice se află două volume semnate de Lee Child – „Personal”, respectiv „Make Me”. BBC a publicat şi un top al celor mai împrumutaţi autori din bibliotecile britanice în aceeaşi perioadă. Scriitorul american James Patterson, un cunoscut autor de romane poliţiste, ocupă primul loc în acest clasament, pentru al 10-lea an consecutiv.

 

Photo Credit: CNN
Photo Credit: CNN
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente