Actualitate

Ministerul Educaţiei propune regulamentul activităţii de logoped

În instituțiile de învățământ general, activitatea logopedului va fi asigurată de către un specialist cu studii superioare în domeniul psihopedagogiei speciale/logopediei. Logopedul se va subordona administrativ directorului instituției de învățământ general. Metodologic, activitatea logopedului va fi monitorizată și supervizată de către specialistul logoped/psihopedagog din cadrul Serviciului raional/municipal de asistență psihopedagogică subordonat Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică.

Activitatea logopedului din învățământul general se va realiza într-un interval zilnic de 7 ore, respectiv 35 de ore pe săptămână: 18 ore/săptămână includ activități directe cu copiii, iar 17 ore/săptămână includ activități de pregătire pentru realizarea procesului de asistență logopedică prin elaborarea instrumentelor de evaluare, programelor de intervenție etc.

Administrația instituției de învățământ este cea care va trebui să asigure condiții pentru buna desfășurare a activității logopedului prin repartizarea pentru activități a unui spațiu/cabinet adecvat, dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipament necesar, literatură metodică.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *