O lebădă prinsă în gheaţa râului Nistru, salvată în timpul nopţii// FOTO

Un locuitor al orașului Criuleni a anunţat vineri seara  Inspectoratul de Poliţie că o lebădă singuratică a rămas blocată în albia înghețată a râului Nistru. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că pasărea a rămas blocată între sloiurile de gheaţă la o distanţă de 16 metri de la mal.

Astfel, angajații Poliției în comun cu reprezentanții Direcției situații excepționale Criuleni au demarat o operaţiune de salvare. Cu ajutorul echipamentului din dotare, aceştia au recuperat lebăda.

Pasărea, care era slăbită, a fost recuperată dintre sloiurile  de gheață și predată unui cetățean din satul Peresecina, raionul Orhei, pentru îngrijire.

De notat că sute de lebede și-au găsit adăpost în iarna aceasta pe ochiul de apă neînghețat al râului Nistru. Aproximativ 250 de lebede au fost observate lângă satul Năpadova, r-l Florești.

Grațioasele păsări au ajuns în situația să nu aibă ce mânca. Inspectorii de mediu îndeamnă toți oamenii cu inima generoasă să ajute aceste păsări, să le ducă hrana atât de necesară în perioada de iarnă grâu, porumb.

Foto: Facebook/ IP Criuleni

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.