Întreprinderea ce furniza carne de bovină la Academia de Poliție a încercat să dea mită pentru un certificat sanitar fals

5042_1305558438_262
Foto: Simbol/octavianmosin.info

Centrul Național Anticorupție a anunțat într-un comunicat de presă că administratorul unui agent economic din Capitală, ce livra carne de bovină cantinei Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, a fost reținut de CNA și procurorii Anticorupție pentru că a încercat să mituiască un ofițer SPIA care efectua un control.

Ofițerul SPIA a sesizat CNA printr-un denunț în care declară că administratorul întreprinderii ce livra carne de bovină Academiei de Poliție i-ar fi oferit 8 000 de lei pentru a nu investiga faptul falsificării certificatului sanitar-veterinar.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul transmiterii banilor. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA, iar în privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șase ani cu amendă în mărime de la 2.000 la 4.000 de unități convenționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente