Autorităţile de la Tiraspol: Un grup criminal atrage copiii în jocuri virtuale cu final sinucigaş

Autorităţile de la Tiraspol au atenționat părinții din regiune despre pericolul implicării adolescenților într-un joc virtual care poate duce la suicid. Potrivit acestora, copiii sunt atraşi pe reţelele de socializare de aşa-zisele “grupuri ale morţii”  care atrag copiii în jocuri virtuale  cu final sinucigaş, scrie Novostipmr.

Potrivit sursei citate, adolescenţii sunt atraşi într-un joc periculos care constă din mai multe etape. La fiecare fază a jocului copilului i se ordonă o misiune, iar în cea finală i se cere să se sinucidă. Autorităţile locale precizează că moderatorii jocului cunosc informaţii necesare pentru a face presiuni psihologice asupra copiilor prin crearea sentimentelor de singurătate, disperare şi inutilitate a vieţii.

“Este necesar dea trage alarma în cazul în care copilul este somnoros, chiar dacă s-a culcat devreme, dacă are tăieturi la mâini şi picioare, dacă desenează balene sau inorogi, dacă se  detaşează de lume, dacă face parte din grupuri pe reţelele de socializare cu astfel de denumiri ca „Разбуди меня в 4.20” (trezeşte-mă la 4.20), „f57”, „f58”, „Тихийдоn” (Donul  liniştit), „150звёзд” (150 de stele), „ff33”,” d28”, „ хочувигру” (vreau în joc)””, atenţionează aşa-zisul minister de interne.

Totodată, părinţii sunt rugaţi să fie atenţi dacă copilul lor poartă discuţii pe viber sau alt tip de messenger cu persoane necunoscute, de la care primeşte indicaţii ciudate.

Părinţii sunt îndemnaţi să discute cu copiii şi să le dea de înţeles că nu sunt singuri. T

A fost lansată şi o linie fierbinte, cu numărul de telefon: 0 800 22 800, apelurile sunt gratuite şi anonime.
 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare