Rusia ironizează România, pe fundalul protestelor masive

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ca majoritatea vecinilor României, Rusia a urmărit îndeaproape evenimentele din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării. Asta se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Autorităţile de la Moscova speră că oficialii români vor găsi o cale de a preveni divizarea societăţii.

„Diferenţele majore de viziune dintre partidele româneşti pot fi atenuate doar prin mijloace politice şi democratice” mai scrie în comunicatul Ministerului rus de Externe.

„Liderii români au fost atât de preocupaţi în a crea o imagine mitică a duşmanului – Rusia -, încât au trecut cu vederea problemele din propria ogradă. Asta a dus România la situaţia actuală” sunt de părere autorităţile de la Moscova.

Seară de seară, începând cu 31 ianuarie, un grup format din între 300 şi 8.000 de oameni au protestat în faţa Prefecturii Galaţi şi au mărşăluit pe străzile oraşului, scandând împotriva Guvernului, a primului-ministru Grindeanu, a ministrului Justiţiei, a lui Liviu Dragnea, a PSD, a corupţiei.

Ca şi în Bucureşti şi restul marilor oraşe ale ţării, pancartele afişate de protestatari conţin mesaje originale, pline de umor şi de fantezie, care arată că avem de-a face cu oameni cu un nivel de inteligenţă ridicat, care chiar ştiu ce vor de la clasa politică şi de la democraţie. Faptul că nu au avut câştig de cauză în toate revendicările nu-i descurajează. Sunt decişi să protesteze în stradă, seară de seară, în continuare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...