Papa Francisc recunoaşte că există corupţie şi la Vatican

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francis mărturiseşte că trăieşte în pace sufletească de când a fost numit Suveran pontif şi că, în ciuda „corupţiei” din Vatican, nu a avut niciodată nevoie de anxiolitice, transmite huffingtonpost.fr.

„Există corupţie în Vatican. Dar eu trăiesc în pace”, a declarat Papa Francisc într-un interviu publicat joi, 9 februarie, în cotidianul italian Corriere della Sera. Anxietatea şi tensiunea care îl încercau, uneori, pe când era Arhiepiscop de Buenos Aires, au dispărut după ce şi-a început pontificatul, pe 13 martie 2013, spune Papa Francisc, pe numele real Jorge Bergoglio, potrivit Mediafax.

„Din momentul în care am fost ales, am avut un sentiment profund de pace. Şi niciodată nu a dispărut. Eu sunt în pace, nu ştiu cum să explic” asigură Suveranul Pontif.

Papa Francisc a făcut de-a lungul timpului declaraţii controversate. Însă manevrele conservatoare ale adversarilor săi, care-i contestă reformele, nu-l împiedică să doarmă.

Papa explică, de fapt, care-i metoda lui anti-stres. Îşi notează cele mai grele probleme care-l apasă pe bileţele mici şi le strecoară sub o statuie mică care-l reprezintă pe Iisus tâmplar. Obiectul se află în încăpărea în care se se odhineşte Papa Francisc, pe o „saltea” de scrisori.

„Aşa că dorm bine. Este harul lui Dumnezeu. Eu dorm mereu şase ore. Şi mă rog”, a spus Suveranul Pontif, de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, înainte de a enumera ce-i este necesar pentru a fi împăcat: breviar, mătănii, liturghia catolică.

„Eu nu iau medicamente anti-anxietate”, insistă Papa Francisc. „Italienii dau un sfat bun: Ca să trăieşti în pace, ai nevoie de o doză sănătoasă de detaşare”, a adăugat Papa Francisc, citând cu umor, zicala italiană: „Per vivere bene si dovrebbe imparare a fregarsene di tutto, ma chi vive col cuore non imparerà mai”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...