Avocaţii lui Usatîi nu pot intra în posesia materialelor de acuzare în dosarul „Gorbunțov”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocaţii primarului de Bălţi, Renato Usatîi, nu pot face cunoștință cu materialele de acuzare în dosarul „Gorbunțov”, deoarece procurorul Sergiu Bularu refuză să le prezinte.

La judecătoria Centru din Chişinău a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul liderului Partidul Nostru (PN), Renato Usatîi, însă, şi de această dată procurorul a refuzat să prezinte avocaţilor materialele de acuzare în dosarul „Gorbunțov”.

Potrivit avocatului Anatolie Istrate, procurorul Bularu a stabilit că va pune la dispoziţia apărării materialele din dosar tocmai pe 17 februarie, după alte 5 termene stabilite până acum.

„Pentru a cincea oară, avocaţii lui Renato Usatîi s-au prezentat la Procuratură pentru a face cunoştinţă cu materialele dosarului, conform cărora procedura în privinţa lui German Gorbunţov a fost clasată. Deşi ordonanţa a fost emisă la data de 26 octombrie 2016, până în prezent nu putem intra în posesia materialelor, pentru a ne expune asupra motivelor de clasare a urmării penale. Procurorul motivează refuzul de a prezenta materialele prin faptul că, pe 17 februarie vom putea face cunoştinţă cu acestea. Acesta este, însă, al cincilea termen stabilit”, spune avocatul.

Istrate mai spune că, tergiversarea prezentării materialelor se face întrucât dovezile ar putea fi folosite de apărare în cadrul contestaţiilor care urmează a fi examinată până pe 17 februarie la Judecătoria Râşcani şi Centru.

„Tergiversarea prezentării actelor se face intenţionat, astfel încăt probele din dosar să nu fie folosite în cadrul contestaţiilor examinate la Judecătoria Râşcani şi Centru. Şedinţele de judecată sunt fixate înainte de 17 februarie, termen stabilit de procurori pentru a face cunoştinţă cu materialele din dosar. Aceştia aşteaptă ca judecătorii să se expună pe acest caz, ulterior ne vor permite să analizăm materialele”, mai spune avocatul Anatolie Istrate.

Contactat de Independent.md, procurorul Sergiu Bularu ne-a rugat să revenim cu un apel telefon. Ulterior, acesta nu a fost de găsit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...