Dezvăluiri despre cum obligă Plahotniuc președinții de raioane să treacă la PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oferte tentante, corupere, șantaj sau amenințări. Toate fac parte din arsenalul oligarhului Vladimir Plahotniuc și a apropiaților săi, în încercarea de a atrage membrii altor partide în PD, susține vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Slusari a scris pe pagina sa de Facebook că a vorbit recent cu preşedintele raionului Căuşeni ales din partea PLDM, care i-a „spus în detaliu modul în care în ultimul an democraţii încearcă să atragă toţi consilierii regionali şi primari PLDM în partidul lui Plahotniuc”.

„În primăvara anului trecut la el a venit Constantin Botnari. I-a propus să conducă organizaţia teritorială a PD din Căuşeni şi i-a spus că poate să-și aleagă cadrele cum vrea. După ce a fost refuzat, au început presiunile. De la Chişinău au început controalele. Au apărut dosare penale pe numele funcționarilor raionali. Consilierii raionali din PLDM au început să fie telefonaţi de anumite persoane, fiind amenințați că vor avea probleme în afaceri sau că rudele vor fi concediate”, a declarat Alexandru Slusari.

Vicepreședinte Platformei DA susține că presiunile nu au încetat nici măcar după ce președintele raionului i s-a plâns ambasadorului american.

Anterior și alți funcționari s-au plâns de presiunile care vin din partea reprezentanților PD. Cel mai grăitor este cazul primarului de Taraclia, Serghei Filipov, care a fost suspendat din funcție și s-a trezit cu un dosar penal deoarece a refuzat să adere la PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...