Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Corupție și la Vatican

Corupție și la Vatican

Papa Francis mărturiseşte că trăieşte în pace sufletească de când a fost numit Suveran pontif şi că, în ciuda „corupţiei” din Vatican, nu a avut niciodată nevoie de anxiolitice, transmite huffingtonpost.fr, citat de Mediafax.ro.

„Există corupţie în Vatican. Dar eu trăiesc în pace”, a declarat Papa Francisc într-un interviu publicat pe 9 februarie, în cotidianul italian Corriere della Sera. Anxietatea şi tensiunea care îl încercau, uneori, pe când era Arhiepiscop de Buenos Aires, au dispărut după ce şi-a început pontificatul, pe 13 martie 2013, spune Papa Francisc. „Din momentul în care am fost ales, am avut un sentiment profund de pace. Şi niciodată nu a dispărut. Eu sunt în pace, nu ştiu cum să explic”, asigură Suveranul Pontif.

Papa Francisc a făcut de-a lungul timpului declaraţii controversate. Însă manevrele conservatoare ale adversarilor săi, care-i contestă reformele, nu-l împiedică să rămână liniștit. Papa explică, de fapt, care-i metoda lui anti-stres. Îşi notează cele mai grele probleme care-l apasă pe bileţele mici şi le strecoară sub o statuie mică care-l reprezintă pe Iisus tâmplar. Obiectul se află în încăperea în care se se odihnește Papa Francisc, pe o „saltea” de scrisori.

„Aşa că dorm bine. Este harul lui Dumnezeu. Eu dorm mereu șase ore. Și mă rog”, a spus Suveranul Pontif, în vârstă de 80 de ani, înainte de a enumera ce-i este necesar pentru a fi împăcat: breviar, mătănii, liturghia catolică.

„Eu nu iau medicamente anti-anxietate”, insistă Papa Francisc. „Italienii dau un sfat bun: Ca să trăieşti în pace, ai nevoie de o doză sănătoasă de detaşare”, a adăugat Papa Francisc.