(foto) Călătorie în paradis: Experiența Gabrielei Petrov în Sri Lanka (partea I)

IMG_2481

O insulă în Oceanul Indian cu peisaje impresionante, mâncăruri exotice și oameni binevoitori. Cum să ajungi acolo și care este atmosfera în Sri Lanka, faimoasa patrie a ceaiului Ceylon, aflați mai jos.

Sri Lanka, țara cu un anotimp, este caracterizată de două perioade anuale importante: sezonul ploios, care coincide cu vara din Republica Moldova, și sezonul uscat, care reprezintă tot restul anului. Sri Lanka este situată la 55 km spre sud de India, fiind o țară independentă, cu patru religii și două limbi oficiale. Traducerea exactă a denumirii de Sri Lanka este Insula Splendidă, însă din cauza ocupanților olandezi și englezi, aceasta a primit mai multe nume pe parcursul istoriei.

 

IMG_2108
Photo Credit: Gabby Petrov

Aflându-se foarte aproape de Ecuator, răsăritul și apusul au loc exact la ora 6 seara și respectiv 6 dimineața. În mijlocul oceanului indian, clima tropicală influențează fauna și flora. Copacii tropicali, mango, papaya, maracuya și multe alte fructe sunt răspândite pe tot teritoriul insulei. Aici există 32 de soiuri de banane. Fructele pot fi procurate la târgurile locale, unde prețurile sunt destul de accesibile, însă nu sunt mai mici decât în Republica Moldova, plusul constă doar în faptul că există o alegere mai mare.

În Oceanul Indian înoată diverși pești, care sunt comestibili și chiar sunt oferiți drept gustare la cafenelele și restaurantele de pe litoral. Carnea de rechin bine gătită trebuie să fie albă și moale. Fructele de mare și creveții sunt însă cele mai populare mâncăruri consumate de turiști. Aici două persoane adulte pot lua o masă copioasă de 330 de lei, care ar include două porții de crevete și două sucuri fresh.

 

IMG_2466
Photo Credit: Gabby Petrov
IMG_2481
Photo Credit: Gabby Petrov

Sri Lanka este faimoasă pentru exportul său de ceai, care reprezintă 25% din ceaiul din întreaga lume. Există multe tururi care includ vizite la plantațiile de ceai, unde se prezintă procesul de sortare, uscare și fermentare a ceaiului (în cazul ceaiului negru).

Despre călătoriile cu elefanții, templele buddhiste și parcurile regale citiți în următorul articol.

 

IMG_2437
Photo Credit: Gabby Petrov
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente