(video) Moldova ar putea găzdui în anul 2019 Campionatele Europene de haltere

dsc_2784_34296100

Republica Moldova ar putea găzdui în anul 2019 Campionatele Europene de haltere rezervate sportivilor în vârstă de până la 20 şi până la 23 de ani. Despre această posibilitate au dezbătut preşedintele forului european de haltere Antonio Urso şi ministrul tineretului şi sportului din țara noastră, Victor Zubcu. În competiţia ce s-ar putea disputa la Chişinău vor lupta pentru medalii circa 600 de sportivi din 38 de ţări, scrie publika.md.

„Îmi doresc în primul rând ca această competiţie să încurajeze tinerii să practice acest sport. În al doilea rând, sportivii noştri să aibă curajul să lupte pentru performanţă şi excelenţă în haltere”, a spus Zubco.

Decizia finală va fi luată pe 2 aprilie în cadrul Congresului Federației Europene de specialitate de la Split, în Croaţia.

„Moldova este un membru important al Federaţiei Europene de Haltere, datorită tradiţiilor şi rezultatelor obţinute. Vom inspecta infrastructura de aici pentru a aprecia dacă este posibilă desfăşurarea competiţiei”, a subliniat Antonio Urso, preşedinte FE haltere.

Până acum în Republica Moldova nu s-a desfăşurat niciun campionat european sau mondial de haltere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente