CCA nu vede o problemă în manipularea televizată: „Accent TV” a primit sancţiuni şi licenţă de emisie concomitent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a eliberat, astăzi, licenţă de emisie pentru postul de televiziune „Accent TV”, deşi tot astăzi membrii CCA au decis sancţionarea instituţiei media, pentru nerespectarea pluralismului politic şi social în campania electorală prezidenţială.

CCA a eliberat licenţă de emisie pentru postul de televiziune „Accent TV”, care va fi unul cu tematică informativ-analitică şi va fi difuzat prin reţelele distribuitorilor de servicii din ţară.

Licenţa a fost acordată în condiţiile în care instituţia a fost sancţionată pentru derogări de la regulamentul privind mediatizarea campaniei electorale prezidenţiale.

Preşedinte CCA, Dinu Ciocan, a recunoscut că postul de televiziune se confruntă cu grave probleme de etică şi a recomandat conducerii să dea „şi opiniile altor părţi” şi „să nu mai utilezeze” replicile utilizate în campania prezidenţială la adresa unor actori politici.

De partea cealaltă, Olga Guţuţui şi Mariana Onceanu-Hadârcă s-au opus acestei decizii, declarând că „în timpul campaniei electorale prezidenţiale postul de televiziune nu şi-a respectat telespectatorii”.

Licenţa de emisie pentru postul de televiziune „Accent TV” a fost acordată cu votul a 7 membri CCA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...