„Preşedintele” separatiștilor din Transnistria cere Rusiei ajutor financiar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselsky a cerut Moscovei să contribuie la reducerea cheltuielilor guvernamentale a „Republicii”. Este de așteptat că această problemă va fi discutată vineri în timpul unei vizite a așa-zisului prim-ministru al Transnistriei, Alexander Martynov la Moscova, scrie ziarul „Kommersant”, citat de ria.ru.

Anterior, așa numitul ministru al Finanțelor, Irina Molokanova, a declarat reporterilor că guvernul din Transnistria a cerut Moscovei un împrumut, pe termen lung, în valoare de 130 de milioane de dolari.

Potrivit ziarului, Krasnoselsky, într-o scrisoare datată la 23 ianuarie a cerut Moscovei să asiste în alocarea resurselor pentru costurile de audit, care ar fi trebuit să fie efectuată de o companie rusească. Scrisoarea este adresată viceprim-ministrului Federației Ruse, copreședintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ruse și reprezentantului Președintelui Federației Ruse pe Transnistria, Dmitri Rogozin.

Potrivit publicației „Kommersant”, documentul a fost deja transmis Ministerului Finanţelor al Federaţiei Ruse, iar acest subiect poate fi abordat vineri la Moscova de prim-ministrul așa numitei Republici Transnistrene, Alexander Martynov.

„Kommersant” mai scrie că Martynov are un șir de întrevederi, inclusiv la Ministerul Finanțelor din Rusia, unde are intenția să discute despre alocarea împrumutului de 130 de milioane de dolari Transnistriei.

„Trebuie să recunosc că, condiţiile de criză şi factorii externi, care au un impact direct asupra condițiilor în Republică, determină un nivel de trai scăzut al populație. De la începutul anului 2000, cheltuielile publice reale au crescut de la 38% la 50% din PIB. Vă rog, stimate Dmitri Olegovici, pentru a lua în considerare alocarea de fonduri pentru a efectua audituri şi a face recomandări pentru îmbunătățirea calității lucrului al companiilor ruse de audit”, scrie în scrisoarea aşa numitului lider transnistrean.

Surse din cadrul guvernului rus confirmă cererea lui Krasnoselsky, dar nu au putut evalua dacă solicitarea va fi satisfăcută de autorităţile ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...