Turnul Eiffel ar putea fi protejat de un zid de sticlă anti-glonț

turnul_eifel

Un zid de sticlă anti-glonț, cu o înălțime de 2,5 metri, ar putea fi ridicat în această toamnă în jurul Turnului Eiffel, pentru a consolida măsurile de securitate la acest monument emblematic al Parisului, a informat joi primăria capitalei franceze, scrie Agerpres.

Construcția al cărei proiect a fost dezvăluit joi de ziarul Le Parisien este menită să înlocuiască barierele inestetice, amplasate începând cu Campionatul European de Fotbal din 2016, cu un dispozitiv permanent de securitate, a precizat primăria.

Dispozitivul de securitate se dorește a fi un „gard antiglonț, care va cuprinde cea mai mare parte a grădinilor Turnului Eiffel”, a explicat Bernard Gaudilleres, președintele companiei care operează Turnul Eiffel, potrivit Le Parisien.

O consultare a fost lansată cu privire la siguranța edificiului.

Proiectul face parte dintr-un plan vast, în valoare de circa 300 de milioane de euro, anunțat luna trecută, pentru a consolida securitatea, a moderniza primirea și a îmbunătăți confortul celor care vizitează faimosul turn. Accesul la fațada Turnului Eiffel ar trebui să rămână gratuit.

Turnul Eiffel, inaugurat cu ocazia Expoziției Universale din 1889, este simbolul Parisului și cel mai popular monument cu plată din lume, primind anual șase milioane de vizitatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente