Rusia speră că SUA îşi vor folosi influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la tacticile agresive

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia se aşteaptă ca Statele Unite să îşi folosească influenţa pentru a convinge Kievul să renunţe la metodele agresive de soluţionare a conflictului ucrainean, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Tass.

„În ceea ce priveşte perspectivele dialogului Moscova-Washington cu privire la problema ucraineană, vrem să sperăm că Washintonul îşi va folosi cumva influenţa pentru a convinge Kievul să îşi îndeplinească obligaţiile asumate în temeiul Acordului de la Minsk şi să renunţe la tacticile agresive de soluţionare a acestei probleme, pe care le-am observat în ultimele zile”, a declarat Peskov.

Administraţia de la Kremlin a comunicat joi că este foarte puţin probabil ca situaţia din estul Ucrainei, unde separatiştii propruşi luptă împotriva armatei ucrainene, să facă obiectul vreunui acord cu preşedintele american, Donald Trump. Întrebat de cum decurg pregătirile pentru întrevederea dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, Dmitri Peskov a răspuns: „În acest moment nu este încă clar pentru ce anume ne pregătim”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...