România acordă Republicii Moldova tranșa de 50 de milioane de euro cu o lună mai devreme

România va acorda Republicii Moldova, cu o lună mai devreme, a doua tranșă de 50 de milioane de euro din împrumutul de 150 de milioane de euro, ratificat în 2016.

Prima tranșă de 60 de milioane de euro a fost acordată în data de 24 august 2016, informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP) de la Bucureşti.

“În luna ianuarie 2017, Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finanțelor Publice din România o scrisoare oficială prin care solicită modificarea datei de eliberare a celei de-a doua tranșe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 în data de 27 februarie 2017”, a precizat MFP.

Întreaga asistenţă financiară, în valoare de 150 de milioane de euro, este oferită Republicii Moldova în trei etape. Perioada împrumutului este de cinci ani, cu o dobândă de 1,5 la sută. Din aceşti bani vor fi relansate proiectele investiționale şi vor fi acoperite necesităţile bugetare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.