Mii de români au protestat a 10-a zi consecutiv, chiar dacă ministrul Justiției a demisionat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A zecea zi de manifestaţii antiguvernamentale în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, numărul maxim de manifestanţi fiind atins în jurul orei 21.15, când în faţa sediului Executivului s-au aflat aproximativ 5.000 de persoane. Alţi peste 5.000 de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu.Pe de altă parte, peste 400 de oameni au protestat, pentru a cincea zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestaţia s-a încheiat după aproape patru ore.

Oamenii au scandat „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, „Altă întrebare? Altă guvernare”, au fluierat, au bătut în tobe şi au suflat în vuvuzele.

Timp de câteva ore, protestatarii au scandat ”Hoții, Hoții”, ”Aici vom fi, zi de zi”, ”DNA să vină să vă ia”.

Manifestanții au purtat pancarte pe care se putea citi: ”România, sunt mândru de tine”, ”Dacă dormi, #ueikap”, ”#rezist”, ”Alt guvern, altă întrebare”, ”Nu putem să vă păzim noapte de noapte”, ”Vrem în România, nu în Ro-hoția”, „Rezistența devine datorie”. Protestatarii au venit cu drapelele României, al Uniunii Europene și al Statelor Unite.

În timpul protestului, manifestanții au aprins la unison ecranele telefoanelor mobile, brichete și lanterne.

Protestele continuă chiar dacă după abrogarea ordonanței, joi a demisionat din funcție și ministrul Justiției Florin Iordache, cel care a promovat ordonanța.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...