(doc) Moldovenii cu dublă cetățenie vor trebui să prezinte pașaportul străin la perfectarea buletinului

buletin de identitate

Moldovenii care dețin dublă cetățenie ar putea specifica acest fapt în buletinul de identitate. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind eliberarea actelor de identitate şi evidența locuitorilor Republicii Moldova.

Potrivit documentului, pentru perfectarea buletinului de identitate va trebui de prezentat și pașaportului altui stat, dacă persoana a declarat că deţine cetățenia altui stat. În nota informativă a hotărârii, se spune că prevederea vine ca urmare a atestării mai multor cazuri de atribuire repetată a numărului de identificare de stat al persoanei fizice (la traversarea frontierei de stat în baza pașaportului cetățeanului străin, la transcrierea actelor de stare civila, etc.).

Astfel, pentru evitarea sau, după caz, soluționarea acestor situații, se propune completarea listei documentelor necesare pentru eliberarea actelor de identitate, cu pașaportul cetățeanului străin, care se va cere în cazul în care solicitantul va declara că deține și cetățenia statului respectiv.

Prezentarea acestui document va asigura posibilitatea identificării corecte a persoanelor cărora li s-au atribuit IDNP – uri multiple și actualizarea informaței respective în RSP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente