Un avion rus a ucis trei militari turci; Reacția lui Putin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei militari turci au fost uciși „în mod accidental” într-un bombardament al aviației ruse în nordul Siriei, a comunicat joi armata turcă, incident confirmat de Kremlin.

În același raid au mai fost răniți 11 soldați turci.

Potrivit comunicatului armatei turce, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a transmis condoleanțele sale președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu acest incident.

Militarii erau alături de rebelii sirieni, în încercarea de a captura oraşul al Bab din mâinile Statului Islamic, iar tinţa atacului aerian erau poziţii ale jihadiştilor, însă „accidental trei între soldaţii noştri au fost martirizaţi când o clădire a fost bombardată unde se aflau unităţile noastre”.

Această a fost doar o parte a unei ample ofensive a Turciei de a-i îndepărta pe luptătorii Statului Islamic şi pe cei kurzi de graniţa sudică a ţării.

Rusia şi Turcia, care susţin părţi opuse în războiul sirian, şi-au unit însă forţele împotriva Statului Islamic în recentele atacuri aeriene.

Incidentul de joi are loc după o detensionare a relaţiilor dintre cele două ţări, care anterior fuseseră afectate după ce Turcia a doborât un avion rusesc în apropiere de graniţa siriană, în urmă cu doi ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...