Maia Sandu: „Dodon își plătește datoriile față de Plahotniuc pentru funcția de Președinte”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu vine cu o reacţie după ce Vasile Botnari, unul dintre cei mai apropiați oameni din cercul oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost numit joi în funcția de șef al SA „Moldovagaz”, așa cum s-a vehiculat anterior în presă.

În opinia lui Sandu, prin numirea lui Botnari la şefia SA „Moldovagaz” Igor Dodon își „plătește datoriile” față de oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru funcția de Președinte.

„În schimbul asumării datoriei de 6.5 miliarde de dolari americani față de Gazprom pentru gazul consumat în stânga Nistrului, Igor Dodon a obținut o funcție importantă pentru Partidul Democrat – cea de președinte al Consiliului de administrație al S.A. Moldovagaz. Dodon își plătește datoriile față de Plahotniuc pentru funcția de Președinte, doar că nu din buzunarul propriu, ci din contul poporului”, a comentat Maia Sandu.

Botnari, care este în prezent ministru al Tehnologiei Informațiilor, iar anterior a ocupat fotoliul de ministru al Transporturilor, a fost ales în această funcție prin votul unanim al acționarilor.

„Prin votul unanim al acționarilor, președinte al Consiliului de administrare al SA ”Moldovagaz” a fost ales dnl Vasile Botnari, iar vicepreședinți – Liudmila Korobanova, Nicolai Vasiliev și Iacov Cazacu. De asemenea, din Consiliul de administrare al întreprinderii vor face parte Lidia Zamșa, Elena Tcaciuc, Vitalie Șeptefrați, Mihail Iuriev, Denis Emelianov”, se arată într-un comunicat al Moldovagaz.

Anterior în presă s-a scris că Botnari va fi promovat în această funcție de către şeful statului. Dodon a negat însă aceste afirmații, menționând că președintele nu are nicio atribuție în acest sens.

Vasile Botnari este considerat drept unul dintre cei mai apropiați oameni din cercul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Compania „MoldovaGaz”, în care concernul rus Gazprom deține 50% din acțiuni, iar Republica Moldova 36%, este una în care se învârt fluxuri financiare importante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...