Spicer a vorbit pentru prima data despre „atentatul de la Atlanta” în timpul unei apariţii la emisiunea „This Week”, de pe postul de televiziune ABC.

„Ce putem să le spunem acelor familii care au pierdut pe cineva într-un atac terorist - fie că vorbim despre Atlanta, San Bernardino sau Boston? Acei oameni, fiecare dintre ei, au ieşit din ţară şi apoi s-au întors", a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Acesta a repetat eroarea chiar în ziua următoare, atunci când a susţinut că există prea multe incidente teroriste în Statele Unite, „fie că vorbim despre San Bernardino, Atlanta”, în timpul unei apariţii televizate la MSNBC.

Sean Spicer a vorbit din nou despre atac în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă: „Verificăm întregul proces în această perioadă de timp pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în mod corect, dar nu cred că trebuie să ne uităm mai departe de familiile de la maratonul din Boston, Atlanta şi San Bernardino”, a declarat purtătorul de cuvânt, dupa ce a fost întrebat de un reporter ce ţări care au legături cu terorismul internaţional nu sunt incluse în interdicţia semnată de Donald Trump.

În 1996, o serie de bombe a zguduit parcul olimpic din Atlanta, iar atacul a fost orchestrat de către teroristul american Eric Rudolph. Însă nu la asta făcea referire Sean Spicer, acesta precizând: „Sigur am vrut să spun Orlando”.

Confuzia are loc la scurt timp după ce consiliera prezidenţială Kellyanne Conway a făcut trimitere în repetate rânduri la „masacrul din Bowling Green”. Ulterior, aceasta s-a văzut nevoită să recunoască faptul că un asemenea atac nu a existat niciodată.