Dodon atenţionează guvernarea: „Am mai multă legitimitate decât Guvernul nocturn”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon cere actualei guvernări să nu-i dea lecţii despre modul în care trebuie să-şi exercite funcţia, în contextul în care Partidul Democrat l-a criticat pentru comportamentul pe care l-a avut în cadrul vizitei de la Bruxelles.

„Am văzut reacţiile bolnăvicioase ale politicienilor. Trebuie să conştientizeze că în Republica Moldova este un preşedinte ales de către întreg poporul, care are mai multă legitimitate decât un guvern ales nocturn. Nu vorbesc din numele meu şi al unui partid, eu vorbesc din numele cetăţenilor, care prin vot direct mi-au dat dreptul să-i reprezint”, a declara Dodon.

Acesta apreciază că actuala guvernare, constituită în jurul Partidului Democrat, se află într-o situaţie delicată, iar prin atacurile lansate la adresa lui încearcă să îşi crească ratingul.

„Atunci când ratingul lor este 1-2% şi nu ai unde cădea, încerci să te poziţionezi cu anumite epitete. Actuala guvernare în ultimii 7 ani a furat miliarde, a stat cu mâna intinsă la Bruxelles şi şi-a cumpărat castele”, a mai comentat şeful statului.

Partidele de la guvernare au condamnat comportamentul preşedintelui la Bruxelles, acuzând că acesta lucrează în favoarea PSRM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...