Putin acuză presa europeană că manipulează opinia publică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mass-media cu autoritate în Europa s-au transformat într-un instrument de manipulare a opiniei publice, iar războaiele informaționale au devenit o realitate cotidiană, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, într-o telegramă de felicitare adresată ziarului italian La Stampa, cu ocazia celor 150 de ani de existenţă.

Textul telegramei a fost publicat pe site-ul Kremlinului. Deși Putin ar fi ultimul om de pe fața pământului care să dea lecţii de deontologie profesională jurnaliştilor din Europa, el acuză mass-media din Occident că sunt „angajate să prezinte o imagine denaturată a situaţiei în avantajul unor interese”, se mai spune în telegramă.

„La Stampa este un exemplu de valoare tradițională în jurnalism. Publicaţia oferă cuvânt pentru oameni cu puncte de vedere diferite, oferă o bună ocazie pentru a purta discuții constructive”, a scris Putin.

Conducătorul țării cu cel mai puternic aparat de propagandă de stat în străinătate la ora actuală – Russia Today şi Sputnik – s-a plâns de faptul că, în ultimii ani, mass-media europeană cu autoritate „au devenit un instrument pentru manipularea opiniei publice”, iar războiul informațional din Europa „a devenit o realitate de zi cu zi”.

Pe Putin îl deranjează că falsurile informaționale, care sunt specialitatea casei la posturile tv Russia Today şi agenţie Sputnik. El spune că acestea „au început să distrugă nu doar soarta unor persoane, ci și să rescrie peisajul politic al unui întreg stat”.

În noiembrie 2016, La Stampa a publicat articolul lui Putin, intitulat „E timpul să avem încredere în Rusia, front comun împotriva terorii”.

La Stampa este una dintre cele mai vechi publicaţii din Italia (este tipărită începând cu 1867). Cu sediul la Torino, ziarul are un tiraj de 300 de mii de copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...