Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon despre discuțiile cu „partenerii…

Dodon despre discuțiile cu „partenerii și colegii” din UE: „Le-am mulțumit pentru sprijinul financiar și regimul liberalizat de vize”

Igor Dodon susține că a avut la Bruxelles discuții sincere și deschise cu toți oficialii de rang înalt. Șeful statului afirmă că a vorbit despre rezultatele cooperării dintr R. Moldova și Uniunea Europeană pe parcursul ultimilor ani, despre scăderea încrederii populație în vectorul european de dezvoltare, despre faptul că la Chișinău nu au fost făcute, ci doar mimate reforme. Igor Dodon a avut întâlniri cu Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, Rose Gottemoeller, Secretarul General adjunct al NATO, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Donald Tusk, președintele Consiliului European și Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate. În cadrul primului briefing susținut în fața presei, după ce a revenit din Bruxelles, Dodon nu a răspuns decât la câteva întrebări ale jurnaliștilor.

„Scopul acestei vizite a fost să avem o dicuție sinceră, deschisă despre rezultatele cooperării dintre R. Moldova și structurile europene pe parcursul ultimilor ani… Discuțiile au fost deschise și apreciate pozitiv, inclusiv și de către partenerii noștri din structurile europene. I-am informat pe colegii și partenerii noștri din UE despre unele deficiențe și lacune care s-au manifestat în relațiile bilaterale din ultimii ani. În același timp, le-am mulțumit pentru sprijinul financiar acordat R. Moldova și regimul liberalizat de vize, de care se  bucură toți cetățenii R. Moldova”, a declarat I. Dodon.

Acesta nu a ezistat să sublinieză că este prima vizită a unui președinte al R. Moldova din ultimii cinci ani la Bruxelles.