După Bruxelles, Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chişinău; Ce au discutat cei doi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După vizita efectuată la Bruxelles, astăzi preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin.

Cei doi ar fi discutat despre evoluția relațiilor de colaborare moldo-ruse, în special după prima mea vizită oficială în Federația Rusă.

„Am apreciat faptul că angajamentele asupra cărora am convenit la Moscova în domeniul migranților și reluării exporturilor au început să se realizeze. Mă refer la faptul că în scurt timp, în Republica Moldova va veni un grup de experți de la Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor din Federația Rusă pentru a inspecta întreprinderile din țară, în vederea reluării exporturilor de produse moldovenești în Rusia, precum și majorarea numărului categoriilor de produse și a companiilor care vor exporta pe piața rusă”, spune şeful statului.

„De asemenea, am salutat faptul că la Moscova se lucrează intens asupra excluderii, în cel mai optim timp, a restricțiilor pentru cei circa 50000 de cetățeni ai Republicii Moldova care au interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Am stabilit cu Ambasadorul Rusiei să intensificăm raporturile de colaborare pe toate domeniile de interes comun, inclusiv pe dimensiunea culturală și educațională. Așa cum am promis anterior, voi depune toate eforturile pentru a restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Sunt sigur că voi reuși”, mai spune Igor Dodon.

Întâlnirea dintre cei doi vine la o zi după ce şeful statului a efectuat o vizită în capitala Belgiei, unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali UE şi NATO.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...