Un cuplu din Bălţi, reţinut! Clona profiluri de pe Odnoklassniki şi cerea bani de la persoanele din contact

Un cuplu din Bălți a fost reținut de poliție, după ce a clonat mai multe profiluri din reţeaua de socializare Odnoklassniki şi cerea bani de la persoanele din contactele profilurilor false. Oamenii legii au constatat că cei doi au abuzat de un număr impunător de persoane din municipiul Chișinău și orașul Comrat.

Astfel, cei doi clonau profiluri cu date de identitate, fotografii şi alte informaţii ce identifica profilul şi expediau din numele acestora mesaje electronice cu conţinut înşelător la persoanele din contactele profilului fals. În acest mod, cuplul dobândea mijloace financiare care erau expediate de victime prin intermediul transferurilor bancare.

Urmare a perchezițiilor efectuate miercurii, 8 februarie, forțele de ordine au ridicat trei telefoane mobile, un laptop, 20 de cartele SIM de la diferiţi operatori din Republica Moldova, mijloace financiare, extrasuri de pe cont, card bancar și modem mobil.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de ”Escrocherie” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 sau cu închisoare de la 2 la 6 ani

Poliția recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când intră în contact pe rețelele de socializare. Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale sunt îndemnate să se adreseze la numerele de contact ale Unității de Gardă a  Inspectoratului Național de Investigații: 022 577 153, 078710293.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.