China afirmă, după scrisoarea primită de la Donald Trump, că acordă o mare importanță relațiilor sino-americane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Beijingul a afirmat joi că acordă o mare importanță relațiilor dintre China și Statele Unite după ce a confirmat că a primit o scrisoare din partea președintelui american Donald Trump, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul salută gestul lui Donald Trump care a transmis poporului chinez un fericit An al Cocoșului și a afirmat că singura soluție este cooperarea dintre cele două țări.

Donald Trump i-a trimis omologului chinez, Xi Jinping, o scrisoare în care își exprimă dorința unei „relații constructive” între Statele Unite și China. În scrisoarea sa, „președintele Trump a indicat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună cu președintele Xi pentru a dezvolta o relație constructivă în beneficiul atât al SUA, cât și al Chinei”, a afirmat un purtător de cuvânt al președintelui american.

Această scrisoare pare să arate dorința de a îmbunătăți atmosfera relațiilor sino-americane, marcate de mai multe puncte de tensiune după ce Trump a fost ales președinte, notează AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...