(doc) Vor fi majorate normele financiare pentru activitatea sportivă

1-2

Executivul a aprobat un proiect ce vine ca un răspuns la numeroasele solicitări parvenite din partea autorităţilor administraţiei publice locale, federațiilor sportive naționale, structurilor sportului, sportivilor și antrenorilor – profesori, care întâmpină dificultăți în organizarea procesului de pregătire, desfășurarea competițiilor naționale și internaționale pe teritoriul Republicii Moldova și participarea loturilor naționale la evenimente sportive externe.

Ministerul Tineretului și Sportului propune în acest document majorarea plafoanelor de hrană, premiilor sportive, preparatelor vitaminoase precum și a altor componente extrem de importante, ce țin de activitatea sportivă națională și internațională. Iar, finanțarea acțiunilor prevăzute în prezenta hotărîre se va efectua din contul și în limitele alocațiilor aprobate în aceste scopuri în bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.

Totodată, ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a precizat faptul că, „Cerințele contemporane în domeniul sportului de performanță ne obligă în mod prioritar să majorăm normele financiare existente în concordanță cu prețurile actuale. Iar, munca depusă de sportivi și antrenorii acestora este una uriașă, ce necesită o pregătire fizică specială, efort maxim și abilități extraordinare. În acest context, motivarea financiară este un factor primordial pentru obținerea rezultatelor deosebite”, a declarat Victor Zubcu.

De asemenea, sportul este o activitate de incluziune socială, care nu admite discriminarea și îndeplinește un rol fundamental în vindecarea și îngrijirea persoanelor cu nevoi speciale. Totodată, pentru impulsionarea persoanelor cu cerințe speciale de a practica sportul de masă și cel de performanță vor fi mărite normele financiare existente.

Prin urmare, proiectul în cauză, va constitui un factor motivant pentru sportivii de performanță de a promova imaginea Republicii Moldova peste hotarele ei și un obstacol în naturalizarea celor mai buni performeri de către alte țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente