Deszăpezirea în municipiul Chișinău. Circa 700 tone de material antiderapant a fost utilizat

deszapezire

În ultimele 24 de ore, drumarii de la „Exdrupo” au lucrat non stop, în două schimburi, pentru a curăța de zăpadă cât mai multe suprafețe de drum. Astfel, intervenția în forță s-a realizat pe parcursul nopții, fiind puse în lucru 62 de autospeciale, la curățarea străzilor, inclusiv accesurile spre suburbii și străzile în pantă. Pe străzi au fost presărate circa 700 tone de material antiderapant.

Acum sunt practicabile inclusiv străzile problematice, iar de dimineață, serviciul de deszăpezire lucrează pe străzile Ganea și Timiș. Drumarii mai lucrează și acum, în special pe străzile secundare, la solicitarea preturilor de sector sau a cetățenilor.

Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 298 de troleibuze și 108 autobuze.

La rândul său, Regia Locativ-Comunală și-a început intervenția de la ora 05.00, pe trotuare și în intercartiere cu 25 de utilaje de deszăpezire mari și 13 mașini mici (HACO). De asemenea, cei 400 de muncitori de la serviciile locative sunt implicați în curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant pe trecerile de pietoni, la intrările în scări, platourile de acumulare a deșeurilor, trotuare etc. Pe parcursul zilei vor mai fi chemați la lucrările de deszăpezire încă 200 de muncitori, pentru a face față volumului crescut de lucru.

Șeful interimar al regiei „Exdrupo”, Ștefan Racu, a făcut apel către conducătorii auto, de a nu parca unitățile de transport pe carosabil, atunci când sunt avertismente de căderi abundente de precipitații. Totodată, agenții economici și cetățenii sunt rugați să nu arunce pe carosabil zăpada acumulată la marginea drumului, pentru a nu crea situații periculoase pentru participanții la trafic.

Municipalitatea cheamă agenții economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada din preajma clădirilor pe care le administrează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente