PL renunţă la Munteanu: Vor propune pe altcineva la şefia ministerului Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a anunţat miercuri, 8 februarie, că renunţă la candidatura lui Valeriu Munteanu pentru funcţia de ministru al Apărării. Potrivit lui, formaţiunea pe care o conduce va identifica o altă persoană.

Aceasta pentru ca există riscul ca preşedintele Igor Dodon ar putea să semneze decretul de eliberare a lui Valeriu Munteanu de la Ministerul Mediului, dar ulterior să nu accepte numirea acestuia la Ministerul Apărării. Drept urmare, Valeriu Munteanu ar putea să rămână fără nicio funcţie.

„După ce Curtea Constituţională a emis hotărârea prin care a stipulat clar că preşedintele este obligat să numească ministrul înaintat de prim-ministru, o dată poate să întoarcă, ca la judecători, a doua oară este obligat. Dodon a spus că în niciun caz nu va numi şi a spus aşa: nu a mai rămas mult şi domnul Munteanu o să se întoarcă acasa, de unde a venit”, a menţionat Mihai Ghimpu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, conform moldova.org.

Liderul PL a presupus că prin această declaraţie preşedintele Igor Dodon a lăsat să se înţeleagă că va semna decretul de eliberare a ministrului Mediului, dar nu îl va semna pe cel înaintat de prim-ministrul de numire a lui Valeriu Munteanu în calitate de ministru al Apărării

„Atunci ce se întâmplă, Dodon va emite decretul de eliberare de la Mediu şi nu va semna decretul de numire la Apărare. Iată ce vrea Dodon, dar să-şi pună pofta-n cui. Aşa nu va fi. O să analizăm şi o să venim cu altă candidatură”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL a recunoscut că această chestiune încă nu a fost discutată în cadrul partidului.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat la 27 decembrie 2016 un decret privind demisia din funcție a ministrului Apărării Anatol Șalaru, spunând că demersul de demitere a ministrului îi aparține liderului PL Mihai Ghimpu.

Anterior, Biroul Politic al PL i-a retras sprijinul politic ministrului Apărării, Anatol Șalaru. Liberalii îl acuză pe Șalaru că ar fi încercat să destrame fracțiunea PL și că ar fi colaborat în ultimele luni cu președintele ales Igor Dodon.

Liberalii îl mai acuză pe Șalaru că „în coordonare cu câteva portaluri de știri din Republica Moldova și România a coordonat apariția mai multor articole sponsorizate în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acțiuni documentate și probate, inclusiv din mai multe surse”.

De cealaltă parte, Șalaru a acuzat că PL „s-a transformat într-un SRL” sub conducerea lui Ghimpu și susține că nu va părăsi formațiunea pe care a fondat-o.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...