Turiştii au început să ocolească America după investirea lui Trump. Mai puţin ruşii, care dau navală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite nu a generat doar tensiuni politice la nivel global, ci şi un dezinteres tot mai mare al turiştilor faţă de ofertele venite din SUA.

O evaluare făcută de Hopper, o agenţie de turism online, demonstrează că vizitatorii din cel puţin 94 de ţări încep să dea înapoi în faţa atracţiilor turistice din Statele Unite, informează Quartz.

Numărul pasagerilor străini care sosesc pe aeroporturile americane a scăzut cu până la 17% în primele săptămâni ale anului, susţin analiştii Hopper. Momentul a coincis cu pregătirile pentru investirea noului preşedinte american, dar şi cu ordinul prin care Trump le-a interzis intrarea în ţară cetăţenilor din şapte state musulmane.

În 2016, fluctuaţia numărului pasagerilor internaţionali a fost de doar 1,8%, ceea ce arată că scăderea înregistră în prezent iese din tipare.

Căutările de bilete pentru curse aeriene spre o anumită ţară reprezintă un element care denotă interesul vizitatorilor pentru respectiva destinaţie şi ajută la emiterea prognozelor pe termen scurt în industria turistică.

Până la înregistrarea scăderii numărului de vizitatori din hoteluri, restaurante şi alte obiective turistice deschise publicului larg se înregistrează, de regulă, o scădere a interesului manifestat faţă de rezervările online de bilete de avion, arată evaluarea Hopper.

Turismul internaţional este evaluat sub formă de servicii în cadrul exporturilor unei ţări, o scădere semnificativă a vizitatorilor având impact direct în deficitul comercial al acesteia, ceea ce este exact opusul politicii pe care administraţia Trump încearcă să o pună în practică.

Conform analizei Hopper, San Francisco a fost cel mai afectat oraş din punct de vedere turistic, interesul călătorilor scăzând cu aproximativ 33% în cele 3 săptămâni trecute de la instaurarea lui Trump la Casa Albă.

Alte şapte metropole mari din SUA au înregistrat o scădere cu 20% a interesului potenţialilor turişti pentru a le vizita.

În acelaşi timp, raportul arată că numărul de căutări pentru zboruri Rusia-SUA a crescut cu 88% după instalarea lui Donald Trump în funcţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...