Actualitate

Ciorbă turcească de linte

Ingrediente pentru ciorbă turcească de linte
Această ciorbă este o sursă preţioasă de proteine şi fibre. Ajută la scăderea colesterolului rău din sânge şi sporeşte nivelul de energie. Ciorbă este recomandată în special persoanelor anemice, celor care depun mult efort într-o zi.

Aveţi nevoie de:

– o cană de linte roşie;
– doi morcovi tocaţi mărunt;
– 2 căţei de usturoi tăiaţi fin;
– o jumătate de ceapă tăiată mărunt;
– 2 linguri de ulei de măsline;
– o jumătate de linguriţă de chimen;
– o jumătate de linguriţă de ardei iute pisat;
– 100 ml. sos de roşii;
– 300 de grame de carne de văcuţă.

Cum se prepară
1. Înainte de toate, trebuie să puneţi lintea la înmuiat o ora înainte de a face supă. Încingeţi între timp uleiul în oală.

2. Pasul următor: adăugaţi ceapă, usturoiul, morcovii şi seminţele. Învârtiţi cu o lingură de lemn un minut, însă nu lăsaţi să se caleaşcă de tot. Dacă se arde chimenul, ciorbă va avea un gust neplăcut.

3. Adăugaţi boiaua iute în oală pregătită pentru supă şi amestecaţi în apă timp de 5 minute. Puneţi apoi lintea scursă şi amestecaţi sosul de roşii. Carnea de văcuţă se prepară separat, într-o cratiţă unsă cu ulei de măsline.

4. Adăugaţi treptat ceapă, usturoiul şi morcovii tocaţi, după ce îi scoateţi din cratiţă.

5. Lăsaţi supă la fiert timp de aproximativ 30 de minute. Puteţi amestecă la final cu blenderul dacă doriţi că supă să fie mai cremoasa.

Poftă bună! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *