(VIDEO) Usatîi: Plahotniuc se teme să meargă pe un sistem uninominal 100%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc își dorește să modifice sistemul electoral în unul uninominal, dar până la urmă va alege sistemul mixt, deoarece îi este teamă că nu ar putea ajunge deputat, susține primarul de Bălți Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, acum în interiorul Partidului Democrat se discută intens felul în care va fi modificat sistemul electoral, urmând să se aleagă între unul uninominal 100% sau unul mixt, în care 50 de deputați să fie aleși pe liste de partid.

Liderul „Partidului Nostru” a declarat că surse din PD i-au spus că până la urmă Plahotniuc va alege sistemul mixt, deoarece lui îi este frică să candideze într-o circumscripție uninominală, întrucât ar putea pierde.

„Plahotniuc a spus că nu merge cu 101. ‘Că acuș în Nisporeni se înregistrează ori Maia Sandu, ori Năstase, și apoi ce să fac eu, să stau iar la GBC’?”, a declarat Usatîi.

Amintim că în ultima perioadă mai mulți analiști au declarat că singura șansă a oligarhului Plahotniuc de a se menține la putere și după următoarele alegeri este să modifice sistemul electoral, în unul mixt sau uninominal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...