Ciubașenco: Plahotniuc vrea să-l țină pe Usatîi departe de Moldova pentru că-i este frică de proteste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc încearcă să-l țină departe de Republica Moldova pe primarul de Bălți Renato Usatîi, întrucât se teme de organizarea a noi proteste, susține fostul candidat la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco.

Ciubașenco a declarat miercuri, după o nouă ședință de judecată în cazul Usatîi, că procesul este unul inventat, care se tergiversează pentru ca primarul de Bălți să nu poată reveni în Moldova.

„Prin aceste acțiuni de oprimare, guvernarea vrea să demotiveze și să stopeze mișcarea protestatară în Moldova. Ei, pe orice căi, încearcă să sperie oamenii, inclusiv să-l scoată de la conducerea protestelor asemenea lideri ca Renato Usatîi. Plahotniuc a planificat o nouă reformă hoțească. El vrea să înlocuiască sistemul electoral, vrea să desfășoare alegeri pe circumscripții electorale, pentru a controla și viitorul Parlament. Atunci cînd aceste planuri vor începe a fi realizate, aceasta va trezi nemulțumirea cetățenilor, ei vor ieși la proteste. Desigur, regimul, guvernarea este cointeresată ca la aceste proteste să nu participe direct Renato Usatîi. Acesta, la fel, este unul dintre motive pentru care ei continuă să-l urmărească”, a subliniat Dumitru Ciubașenco.

Mai mulți membri ai „Partidului Nostru”, care au participat la ședința de miercuri, au acuzat faptul că judecătorul „a trecut de partea acuzării” și că ar face jocurile oligarhului Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...