Vinerea trecută, părţile s-au înfăţişat în faţa judecătorilor. Acuzarea a cerut condamnarea lui Navalnîi şi Ofiţerov la 5 ani, respectiv 4 ani, cu suspendare, şi la plata unor amenzi în valoare de 500 de mii de ruble.

În 2013, Alexei Navalnîi şi Petr Ofiţerov au fost condamnaţi cu suspendare în dosarul „Kirovles”. Procurorii au afirmat atunci ca cei doi inculpati au organizat furtul a zeci de mii de metri cubi de lemn, pricinuind daune societatii ”Kirovles” în valoare de 16 de milioane de ruble.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat că sentinţa este nedreaptă. După anularea acesteia, în noiembrie 2016, Curtea Supremă a Rusiei a trimis cauza spre rejudecare.

În declaraţia sa finală, Navalnîi a spus că urmărirea penală împotriva sa are legatura cu campania electorală şi Fondul de lupta împotriva corupţiei pe care l-a înfiinţat.

Liderul opoziţiei a spus că pregătirea sa pentru alegerile prezidenţiale din Rusia nu va înceta în cazul unei condamnări. Sâmbătă trecută, Alexei Navalnîi a deschis la Sankt-Petersburg primul său sediu de campanie.