Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă despre vizita lui…

Iurie Leancă despre vizita lui Igor Dodon la Bruxelles. „O vizită sub semnul inepției și al ignoranței”

Fostul premier, Iurie Leancă, a criticat vizita lui Igor Dodon, președintele R. Moldova, la Bruxelles.

„O vizită sub semnul inepției și al ignoranței. Cam așa am putea numi recenta vizită a președintelui Dodon la Bruxelles.
La Moscova a declarat că va susține anularea Acordului de Asociere și că vrea ca Moldova să se integreze în Uniunea Economică Eurasiatică. A promis marea pe care nu o avem și toată sarea care ne mai rămâne. Și s-a întors cu mâinile în buzunar. S-a întors cu nimic pentru oamenii noștri: nici regim facilitat pentru migranți, nici scoaterea restricțiilor economice, nici noi proiecte sociale sau economice. Nimic!
La Bruxelles iarăși a călcat-o strâmb, încercând, probabil, să arate „consecvență” în inepția cu privire la denunțarea Acordului de Asociere. A enunțat inițiativa unor negocieri trilaterale cu Rusia, UE și R. Moldova. A cui este această inițiativă? În interesul cui este ea promovată? Doar este clar că astfel de format nu poate fi acceptat de UE și de R. Moldova. Am văzut cu toții ce rezultate a adus acesta în cazul Ucrainei.
Ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles, la fel ca și la Moscova, este că cetățeanul Dodon a mers ca și președinte al PSRM, nu al R. Moldova. A mers cu viziuni personale sau de partid, care nu corespund cu interesele naționale ale țării și sfidează aranjamentele noastre internaționale”, este de părere Leancă.

Amintim că Igor Dodon se află într-o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 6-8 februarie.