Papa cere din nou ca lumea să construiască poduri, nu ziduri, pe fondul polemicii privind politica externă a lui Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc a reiterat un apel ca oamenii să construiască poduri, nu ziduri, pe fondul polemicii globale privind tentativele administraţiei Trump de a impune restricţii de călătorie în şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, relatează Daily Telegraph.

Papa nu a făcut o referire directă la preşedintele Donald Trump în comentariile sale. Însă, la finalul audienţei tradiţionale, el a notat că miercuri marchează atât ziua de reflecţie a Bisericii în privinţa victimelor tinere ale traficului de droguri, cât şi sărbătoarea Sfintei Josephine Bakhita.

Josephine Bakhita a fost o sclavă sudaneză din secolul al XIX-lea, după ce a emigrat în Europa şi a devenit călugăriţă. Sudanul este una dintre cele şapte ţări vizate de restricţiile impuse de Trump.

„În contextul social şi civil, fac apel să nu creăm ziduri, ci să construim poduri”, a spus el. „Să nu răspundem răului cu rău. Să înfrângem răul cu bine, jignirea cu iertare. Un creştin nu ar spune niciodată ‘vei plăti pentru asta’. Niciodată”, a subliniat Suveranul Pontif.

“Nu este un gest creştinesc. Depăşeşti o ofensă cu iertare. Pentru a trăi în pace cu toată lumea”, a adăugat el.

Francisc a făcut referirea în cursul lecţiei săptămânale de catehism, dedicată preceptelor creştine generale privind rolul speranţei şi iertării în aducerea păcii.

Papa a lansat în repetate rânduri apelul pentru „poduri nu ziduri”, cerându-le ţărilor să primească migranţi, inclusiv atunci când s-a întors dintr-o vizităă la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, anul trecut.

Cu acea ocazie, el a fost întrebat despre promisiunea de campanie a lui Donald Trump de a construe un zid la graniţă şi a spus că oricine vrea să construiască un zid „nu este creştin”.

În ultimele săptămâni, Vaticanul a criticat vehement politica lui Trump privind imigraţia. Un oficial de rang înalt a avertizat că ridicarea de ziduri şi interdicţiile de călătorie sunt împotriva intereselor economice ale SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...