Unul a spart roată, alţii doi au furat banii! Au fost identificaţi hoţii care au jefuit maşina secretarului Mitropoliei Moldovei

Trei cetăţeni străini cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 40 ani au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, fiind bănuiţi în cazul jafului din automobilul secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibas. Cei doi sunt bănuiţi de comiterea a încă unui furt dintr-un alt automobil.

Aceştia au sustras mijloace financiare în sumă totală de 86 800 lei. Cei trei au fost capturaţi în momentul când intenţionau să traverseze frontiera de stat.

Potrivit Poliţiei capitalei, bănuiţii ar fi acţionat în seara de 4 februarie, când potenţiala victimă, în vârstă de 41 ani, a parcat automobilul în preajma unui centru comercial.

Astfel, unul dintre indivizi l-ar fi urmărit, iar ceilalţi doi i-ar fi spart o roată de la automobil. Când a revenit proprietarul, a observat pana de cauciuc şi a recurs la montarea roţii de rezervă.

Între timp, unul dintre bănuiţi s-ar fi apropiat neobservat de automobil, a deschis portiera şi a sustras geanta victimei.Anterior, presa a scris că infractorii au pătruns în automobil furând o geantă în care erau 45 de mii de lei, 400 de euro şi 100 de dolari.

Suma ar fi fost pregatită pentru a plăti un grup de muncitori, care construiesc o biserică în capitalî. Banii ar fi fost strânşi de la enoriaşi şi preoţi.

După aceeaşi metodă criminală, bănuiţii ar fi sustras borseta cu bani a unui bărbat în vârstă de 67 ani, în timp ce instala roata de rezervă la automobil. Incidentul a avut loc la intersecţia străzilor V. Micle cu Vl. Pârcalab, în dimineaţa zilei de 6 februarie curent.

Deocamdată bănuiţii au predat poliţiştilor doar o parte din sumele de bani sustrase, celelalte fiind deja cheltuite.

Actualmente indivizii se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de până la 4 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.