„Suntem întrebaţi de ce nu comentăm în detalii vizita lui Dodon la Bruxelles. Noi nu participăm la spectacolul ieftin dus de doi actori, Plahotniuc şi Dodon. Unul a plecat în capitala UE pentru a speria această organizaţie cu anularea Acordului de Asociere cu Moldova. Nu ştiu după asta cum va exista mai departe UE. Dodon însă nu a putut pronunţa expresia „stat capturat”. Deja ne-am obişnuit cu faptul că atunci când trebuie să spună numele principalului ocupant, preşedintele aproape îşi pierde cunoştinţa. Măcar a cerut ajutor pentru investigarea furtului miliardului. După ce a criticat Acordului de Asociere, a invitat-o pe Mogherini în Moldova, ştiind că ea trebuie să se întâlnească cu Filip, Candu şi posibil cu Plahotniuc”, a comentat Alexandru Slusari.

Imediat după declaraţiile antieuropene făcute de Dodon la Bruxelles, PD a lansat un comunicat de presă  în care anunţă că „a pregătit deja un document de reconfirmare a celor mai importante angajamente din strategia de dezvoltare a ţării, cum ar fi Acordul de Asociere cu UE”.

„Şi apoi, garantul „stabilizeţului”, împreună cu analiştii săi, s-a avântat în luptă în apărarea vectorului european de care şi-a bătut joc sau singur, sau împreună cu Filat şi Ghimpu în ultimii şapte ani. S-a avântat să lupte cu Dodon pe care recent l-a ajutat să devină preşedinte. Cică va ridica încă o dată documentele strategice privind vectorul european al Moldovei şi va confirma din nou votarea lor de către majoritatea parlamentară care se află în buzunarul său, cumpărată cu sute de mii de euro furate nu doar de la cetăţenii RM, dar şi de la contribuabilii europeni”, a adăugat vicepreşedintele PPDA.

„Poporul Moldovei nu trebuie să se gândească la tot felul de lucruri mici, precum genocidul social, că trebuie să restituie miliardul furat tot de la ei, lipsa unei justiţii independente, corupţia în proporţii masive, sute de mii de familii distruse, etc. Important e ca NATO să nu se grăbească cu deschiderea unui birou în Moldova, iar Parlamentul corupt să spună un „nu” răsunător la încercarea lui Dodon de a schimba vectorul ţării. Unul a capturat statul şi şi-a pus la intrare drapelul UE, iar altul luptă pentru statalitatea statului capturat şi încearcă să fure acest drapel”, a conchis Alexandru Slusari.