Favoritul la președinția Franței, sub atacul presei rusești și al Wikileaks

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul independent la președinția Franței, Emmanuel Macron, principal favorit la câștigarea scrutinului, potrivit ultimelor sondaje, a devenit ținta atacurilor formulate de presa rusă.

Emmanuel Macron a respins zvonurile privind o presupusă relație homosexuală, într-un moment în care candidatul independent a devenit primul favorit la câștigarea scrutinului prezidențial.

Informațiile false „au fost supărătoare în primul rând pentru Brigitte”, a spus Macron, referitor la soția sa.

Zvonurile au fost vehiculate de un site rusesc, notează BBC News. Nu este singurul atac la adresa lui Macron.

Sputnik News, portavocea guvernului de la Moscova, îl cita sâmbătă pe deputatul francez de dreapta Nicolas Dhuicq, care a l-a acuzat pe Macron că este susținut de un foarte bogat lobby homosexual și că este loial marilor bănci americane.

Fondatorul Wikileaks Julian Assange a fost la rândul său citat de publicația rusească Izvestia spunând că deține „informații foarte interesante” despre Macron, extrase din e-mailurile lui Hillary Clinton.

Șefa partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, dar ar fi învinsă în cel de-al doilea tur de candidatul independent Emmanuel Macron, conform unui sondaj de opinie realizat de Opinion Way și dat publicității luni, relatează Reuters.

Potrivit rezultatelor sondajului, candidata Frontului Național ar obține 26% dintre voturi în primul tur al alegerilor din aprilie, fiind urmată de Emmanuel Macron, cu 23%, și de candidatul dreptei, Francois Fillon, cu 20%.

În al doilea tur de scrutin, Macron ar urma să se impună cu 65% dintre voturi, iar Le Pen ar obține 35%, potrivit datelor date publicității de Opinion Way.

Într-o analiză pe care publicația Les Eschos o consacră rezultatelor sondajului se notează că Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, are șanse reale de a-l învinge în al doilea tur pe fostul premier Francois Fillon, întrucât a reușit să atragă de partea sa atât alegători de dreapta, cât și de stânga, însă jocurile sunt încă departe de a fi făcute.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...