Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Întrebarea jurnalistei de la Ziarul…

Întrebarea jurnalistei de la Ziarul de Gardă care l-a nemulțumit pe Igor Dodon la Bruxelles

zdg

Ieri, 7 februarie 2017, directoarea ZdG, Alina Radu i-a adresat președintelui R. Moldova, Igor Dodon o întrebare ce vizează retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării, securizarea spațiului informațional de la noi și o eventuală colaborare a R. Moldova cu NATO.

„Aveați 15 ani când armata Federației Ruse a promis că se retrage din Moldova, semnând ulterior numeroase angajamente internaționale. Au trecut 25 de ani dar armata rusă nu s-a retras. În calitate de președinte al R. Moldova, care militează pentru neutralitate, ce veți face pentru ca Federația Rusă să își retragă armata și Moldova să devină neutră așa cum vă doriți?

– În R.Moldova mai avem o armată rusă, una ideologică, o armată de televiziuni rusești care emit zilnic emisiuni propagandistice elaborate la Kremlin. și Dvs faceți parte din armată, iar oameni din partidul Dvs retransmit de asemenea posturi rusești în R.Moldova. Cum veți securiza spațiul informațional moldovenesc?

– Sunteți președintele celui mai sărac, mai vulnerabil și corupt stat din Europa care se învecinează cu cel mai mare și mai transparent bloc militar din lume. Cum veți colabora cu NATO ca să faceți viața în Moldova mai prosperă?”, a întrebat Alina Radu, fiind aplaudată de jurnaliștii din sală.

În răspuns, Dodon a spus că „nimeni nu va face ordine în țara noastră și nu va lupta cu corupția, dacă nu vom lupta noi. Anume reprezentanții așa numitei mass-media independente pe care o reprezentați au adus la guvernare politicieni corupți care sunt acum în pușcărie. Anume dvs. ați ridicat în slăvi guvernele pro-europene care au furat miliarde în R. Moldova”.

Igor Dodon se află la Bruxelles într-o vizită oficială de 3 zile. Agenda include mai multe întrevederi cu înalți oficiali europeni, precum Donald Tusk, Federica Mogherini, Antonio Tajani, Jean-Claude Junker, dar și conducerea NATO.

Vizita la Bruxelles  este a doua vizită oficială a președintelui Igor Dodon, prima fiind la Moscova.

Sursa video: independent.md

Citiți și:

Candidatul Igor Dodon: Casă de lux, credit preferenţial şi intermediari de milioane