Guvernul încă nu a găsit soluţii pentru majorarea salariilor profesorilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei s-a întrunit marţi într-o nouă şedinţă pentru a examina solicitările înaintate anterior autorităţilor.

Dialogul s-a referit la noul concept de salarizare a angajaţilor din sistemul educaţional, care urmează să fie elaborat în urma unei analize complexe a situaţiei curente din sistem şi a resurselor financiare disponibile. Astfel, s-a convenit că grupul de lucru interministerial va elabora, timp de o lună, propuneri concrete privind salariile primei categorii de salarizare și va continua, în conformitate cu prevederile dispoziției Prim-ministrului, să identifice posibilităţile de majorare a salariului pentru toate categoriile de angajaţi din sistemul educaţional.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au menţionat că este în proces de elaborare o nouă metodologie de salarizare a cadrelor didactice, în baza performanțelor obţinute.

În context, vicepremierul Gheorghe Brega a reiterat deschiderea Guvernului pentru identificarea soluțiilor optime și rapide în vederea majorării salariilor pentru personalul didactic, non-didactic și personalul auxiliar.

La rândul său, Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei din Moldova, Dumitru Ivanov, s-a pronunțat pentru acțiuni rapide de susținere a salariaților, luând în considerație situația dificilă a categoriilor vizate.

Amintim că, la mijlocul lunii ianuarie curent, sute de profesori au ieșit la un protest în fața Guvernului, manifestându-și nemulțumirea față de salariile mici pe care le primesc. Principala revendicare a acestora este majorarea cu 50% a salariului de funcție pentru cadrele didactice.

Profesorii sunt nemulțumiți de puținii bani pe care îi primesc de la stat pentru munca depusă. Înarmați cu pancarte, aceștia am venit în fața Guvernului să ceară majorarea salariilor cu 50%. „Vrem salarii decente”, „Respectați învățătorii” și „Salvați reputația” sunt câteva din lozincile scandate de dascăli în fața instituției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...