Actualitate

A opta zi de proteste în Piaţa Victoriei: La manifestaţie au fost peste 2.000 de oameni

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat, marţi seară, la ora 23, peste două mii de oameni participând pentru a opta zi consecutiv la manifestaţie.

Ştire 18.37 În Piaţa Victoriei din Capitală s-au strâns marţi seară peste două mii de oameni, la ora transmiterii ştirii, aceştia protestând faţă de modificările din domeniul penal, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea codurilor penale.

Manifestanţii scandează "Demisia", "Zi de zi aici vom fi!", "Jos, jos guvernul mincinos" sau "Jos trădătorii şi infractorii!".

"De cinci seri, vin în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva actualului guvern. Atmosfera din piaţă este una foarte plăcută, deşi sunt foarte multe grade cu minus, oamenii sunt foarte îngăduitori unii cu alţii şi sunt foarte prietenoşi. Aş vrea ca Guvernul actual să demisioneze întrucât sunt foarte corupţi cei mai mulţi dintre ei iar eu îmi doresc să trăiesc într-o Românie în care pot să merg liniştită pe stradă iar demnitarii să fie integri şi demni. Aş vrea să nu uităm niciodată faptul că România şi românii merită să trăiască mai bine. De asemenea, aş vrea să nu uităm mesajul lui Petre Ţuţea care spune că trebui să ne alegem conducători care ne iubesc ţara", a declarat, pentru MEDIAFAX, Corina Niţu. 

Luni seară, peste cinci mii de oameni au protestat în Piaţa Victoriei.

Direcţia Juridică a CSM a susţinut, într-un punct de vedere referitor la ordonanţa de abrogare a OUG 13, că în cazul în care actul normativ de abrogare va fi respins de Parlament, ordonanţa de urgenţă 13, de modificare a codurilor penale, va intra în vigoare. Astfel, precizează Direcţia Legislaţie, "în cazul în care Parlamentul nu aprobă OUG nr. 14/2017 , OUG nr. 13/2017 îşi va produce efectele în integralitate".

sursa: agerpres.ro, mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *