Noul lider separatist de la Tiraspol nici nu vrea să audă de Moldova: Calea noastră este „unirea” cu Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul regimului transnistrean Vadim Krasnoselski a respins categoric propunerea premierului Moldovei, Pavel Filip, despre inițierea discuțiilor privind acordarea unui statut special regiunii transnistrene, în cadrul unui singur stat moldovenesc.

Declaraţia a fost făcută de liderul transnistrean la finalul întâlnirii cu președintele OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Sebastian Kurtz, scrie Ukrinform.

„Problemele politice sunt irelevante pentru noi. Avem o mulțime de alte probleme care au nevoie de rezolvarea de urgență. Poporul s-a pronunțat încă din 2006 într-un referendum pentru independența Transnistriei cu reunificarea cu Rusia. Eu nu am de gând să schimb acest curs…”, a spus Krasnoselski

Totodată, liderul separatist s-a exprimat în favoarea continuării procesului de negocieri în formatul „5+2”, în care vrea să se abordeze problemele legăturilor feroviare, telecomunicații și altele.

La rândul său, preşedintele OSCE a declarat că vizita sa în Republica Moldova indică faptul că prioritatea sa este soluționarea problemei transnistrene.

Anterior, premierul Pavel Filip a declarat că Moldova este gata să înceapă în 2017 să discute despre coșul „problemelor politice” în reglementarea transnistreană, inclusiv problema acordării regiunii statutului special în cadrul unei Moldove unite și indivizibile. Filip s-a pronunţat totodată împotriva ideii de federalizare, promovată de preşedintele prorus al Moldovei, Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...