Greu de crezut! A anunţat oamenii legii că a ucis un om, dar aceştia l-au eliberat

Un bărbat de 41 de ani din oraşul rus Vladimir a mers la anchetatori şi a comunicat că a ucis un om acum 17 ani, dar oamenii legii au decis să închidă acest dosar, scrie Lenta.ru.

„Mă mustră conştiinţa, nu mi-a mers în viaţă, o bătrânică mi-a spus că trebuie să-mi mărturisesc păcatele. Vreau să anunţ că am ucis un în anul 1999”, a anunţat bărbatul anchetatorilor.

Potrivit Comitetului de Anchetă, pe 5 septembrie 1999, în scara unui bloc din oraşul Vladimir a fost depistat corpul neînsufleţit al unui tânăr de 23 de ani cu semne de moarte violentă. Ucigaşul nu a fost identificat, ancheta a fost sistată, iar crima a fost neelucidată.

Bărbatul le-a povestit anchetatorilor că pe 5 septembrie 1999, el îl ajuta pe un prieten de-al său să facă reparaţie în apartament. În acest timp, în apartament a intrat un individ, cunoscut ca un racket influent în lumea criminală, care a cerut bani pentru asigurarea materială a organizației criminale.

Din spusele denunţătorului, pentru că nu a vrut să dea bani el ar fi primit mai multe lovituri puternice. După aceasta, el a mers la individ „ca să vorbească”, însă autoritatea criminală a avut comportament agresiv.

Ca urmare, acesta l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit, pe care ulterior l-a aruncat în livada celei mai apropiate şcoli, care nu mai există în prezent.

Investigaţiile anchetatorilor au confirmat spusele bărbatului. Cu toate acestea, oamenii legii au decis să-l elibereze de la urmărirea penală, din cauza expirării termenului de prescripţie de tragere la răspundere penală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.